Home » , » 4-) Çöküş Der Untergang

4-) Çöküş Der Untergang

Filmin Konusu ;
Hitler ve yakın arkadaşları kendilerini sığınaklarda güvene almışlardır. Aralarında Führer'in özel sekreteri Traudi Junge de vardır. Berlin artık düşmüş bir kaledir fakat Hitler, şehirden çıkmayı ve teslim olmayı kabul etmemektedir. Halkının tüm fertleri dışarıda yok edilirken o, son yolculuğuna hazırlanmaktadır. Birlikte intihar etmeden birkaç saat önce Eva Braun ile evlenirler. Cesetleri düşman eline geçmemesi için yakılır. Führer'in peşinden yıllarca sadık bir şekilde gitmiş birçok insanın durumu da farklı değildir. Berlin düşerken herkesin ölümle yaşam arasında seçim yapma saati giderek yaklaşmaktadır.
Vizyon Tarihi : 25 Mart 2005 
Yapım : 2004 Almayan Avusturya İtalya
Tür :Biyografi , Dram 
Süre : 156 Dk.
Yonetmen : Oliver Hirschbiegel
Oyuncular : Thomas  Kretschmann , Bruno Ganz , Alexsandra Maria Lara , Christian  Berkel , Juliane Köhler 
Senaryo : Bernd EicHinger
Film Aslıda sadece Berlinin çöküşü değil Hitlerin çöküşünede değiniyor.savaş ortamı sahnesi bir çok aşırı harp sahnesi aslında sizi bir nevi ıı.Dünya savaşının ortasında bunun gibi hissettirecektir.Hitler Almanya savunucusu yerine Egoizm ve Faşist karakteri savunucusu konumunda yer alıyor.İntihar etmesinin temel nedeni  bu olsa gerek onunla da kalmayıp cesedinin de yakılmasını istiyor.Hitler halkından devamlı sorumluluk kaldıra bilecek ve ona itaat edecek bir topluluk oluşturmak istedi.Berlinin çöküşü ile Hitlerin çöküşünüde gözler önüne serdi.Bence hepsi bu değil temel filmde adının altı çizilerek bir oyun sergileyen Bruno Ganz.Bilmiyorum sizde de tıpkı tepki olacak mı ama sanki Hitler mezarından film çekmek için çıkmış bunun gibi.öteki taraf karakterlere de önlerinde saygı ile eğiliyorum oldukça güzel işlemişler.
harp filmlerin enlerinde Bu film 4.sıraya müsait gördüm.BizceBuFilm tam olarak izlenmeli diyorum...

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yazılar

Ben Kimim..?

20 yaşında üniversite öğrencisiyim.Hizmetimiz sizlere kendi izlediğim ve çoğu kişi tarafından beğenilen ve sizin hala haberdar olmadığınız filmleri tanıtmak ve onları izleterek neler kaçırdığınızı göstermek desem gülersiniz.Ama bazı filmler vardır ki öyledir insanları hayatını değiştiren türden.Elimden geldiğince güzel akılda kalıcı film önermeye çalışıyorum size...
Eğer ki bir hata işlemişsem af ola...
Temennim Mutlu ve İyi seyirli günleriniz olsun...
 
Copyright © 2014 Film Tanıtımları