Home » , » Her Şeyin Teorisi The Theory of Everything

Her Şeyin Teorisi The Theory of Everything

Filmin Konusu ;
Ünlü İngiliz fizikçi ve bilimadamı Stephen Hawking'in kariyerinin ilk yıllarına, fiziksel kapasitesini giderek düşüren ALS hastalığının aşamalarına ve ilk eşi Jane Wilde ile ilişkisine odaklanan Her Şeyin Teorisi filmi, sinema dünyasının en önemli ödüllerinde birçok adaylık kazandı.
Vizyon Tarihi :27 Şubat 2015
Yapım : 2014 İngiltere
Tür : Biyografi , Dram
Yönetmen : James Marsh
Oyuncular : David Thewlis , Emily Watson , Eddie Redmayne, Felicity Jones , Harry Lord
Senaryo : Anthony Mccarten
Yaşam ne kadar kötü görünse de her süre yapabileceğin ve başarılı olabileceğin bir şey bulunur. Nefes aldıkça umut bulunmaktadır. Hayatını sevgi üzerine kuran ve sevgi üzerine yaşayan bir adamın hikayesi. Stephen Hawking , amacı olan bir insandı , bu nedenle dünya üzerinde yaşamış olan insanlar içinde kendisini en fazla sevdiğim ve kendisine enfazla saygı duyduğum insanlardan birisidir. Nedeni tamamen ``Asla Vazgeçme`` düşüncesini en fazla biçimde kullanan insanlardan biri olduğundandır . Onun amacı daha henüz 18 yaşındayken başlamıştı. yaşantımızın en büyük sırrını çözmek istiyordu , böyle bir amacı daha önce kimler güdememişti ki ama o diğerlerinden çok aşırı ama çok fazla farklıydı , dehası , yaptıkları , eşine duymuş bulunduğu aşk'ı ile bu soruya bir kaç yanıt getirebildi. Hawking olmak zor olsa gerek. çocuklarını kucağına alamamak , onlarla oyun oynayamamak , eşinin elini tutamamak , gün geçtikçe sevdiği insanların gözleri önünde bulunmaz olmak , eşinden kuşku etmek ve onun sevgisini giderek kaybetmek , acıyan gözlerle sana bakışını izlemek . Dram türünde o kadar çok film izlememe rağmen bu filmde ayrıcalıklı birşeyler vardı. Oyun yoktu bu filmde , her şey gerçekti , sanki Hawking gençliğine dönmüş ve bir kamera ile bize geçmişi çekip getirmiş gibiydi.Hawking rolünü oynayan daha doğrusu yaşayan Eddie Redmayne bana göre bu sene Oscar`ın en kuvvetli adayıdır ve bu ödülü maksimum adalet eden kişidir. Onun için doktorlar 2 yıl yaşayabilir demiş . O şu an 72 yaşında ve hala usanmadan , sıkılmadan sorduğu soruların cevabını arıyor. Her ne olursa olsun . O büyük bir insan. Bir baba , bir bilim adamıydı . O Stephen Hawking idi. Sırada ne var? Kanıtlamak. Tek bir denklemle, çağın bir başlangıcı olduğunu ispatlamak. Güzel olmamakta mıydı Profesör? Tek, kolay, zarif bir denklemle her şeyi açıklamak. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yazılar

Ben Kimim..?

20 yaşında üniversite öğrencisiyim.Hizmetimiz sizlere kendi izlediğim ve çoğu kişi tarafından beğenilen ve sizin hala haberdar olmadığınız filmleri tanıtmak ve onları izleterek neler kaçırdığınızı göstermek desem gülersiniz.Ama bazı filmler vardır ki öyledir insanları hayatını değiştiren türden.Elimden geldiğince güzel akılda kalıcı film önermeye çalışıyorum size...
Eğer ki bir hata işlemişsem af ola...
Temennim Mutlu ve İyi seyirli günleriniz olsun...
 
Copyright © 2014 Film Tanıtımları